A GVH együttműködési megállapodást kötött Azerbajdzsán versenyfelügyeleti szolgálatával

Gazdaság, 2024.03.27

Együttműködési megállapodást kötött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és Azerbajdzsán Állami Antimonopólium és Fogyasztói Piacellenőrzési Szolgálata - közölte a GVH az MTI-vel szerdán.

A két intézmény szorosabbra fűzi az együttműködését a nemzetközi szakmai események rendezésében, segítik a versenyjogi stratégiák kidolgozását, szakmai tapasztalatcseréjük kiterjed a monopóliumellenes szabályozásra és jogalkalmazásra, a kapcsolataik és szakmai jelenlétük nemzetközi szintű alakítására.

Rigó Csaba Balázs elnök szerint a megállapodás lendületet ad a két ország versenypolitikai együttműködésének. A közleményben kiemelte, hogy a magyarok a szétválasztás helyett az összefogásban hisznek, mert a blokkosodás visszalépés a gazdaságok fejlődésében. Magyarország és a GVH ezért hidat képez az európai uniós gazdaságok és a felzárkózó országok között - fogalmazott.

Az azerbajdzsáni versenyfelügyeleti szerv vezetője szerint a versenyhatóságok nemzetközi együttműködés elengedhetetlen a globális versenypiac előmozdításához, a versenyellenes magatartás hatékony kezeléséhez. Az együttműködési megállapodás elősegíti a szakértelem, a legjobb gyakorlatok és az újonnan felmerülő versenyjogi kérdésekkel kapcsolatos tapasztalatok cseréjét, így a hatóságok lépést tarthatnak a változó piaci folyamatokkal - tette hozzá Mammad A. Abbasbeyli.

A közlemény szerint Azerbajdzsán versenyfelügyeleti szerve eddig is szoros kapcsolatot ápolt a GVH-val, amely az év elején megfigyelőként csatlakozott a türk államok versenytanácsához. Ez szintén segíthet abban, hogy a hatóság erősítse a kapcsolatait, valamint a versenyjog és a versenypolitika fejlődését a térség országaiban - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!