A Milan Design Weeken mutatkoznak be a design LAB curated by Rossana Orlandi program termékei

Gazdaság, 2024.03.13

A Milan Design Week keretében szervezett kiállításon, a Triennale Múzeumban lesznek láthatók a design LAB curated by Rossana Orlandi program termékei április 15. és 21. között - közölte a Magyar Divat&Design Ügynökség (MDDÜ) szerdán az MTI-vel.

A közleményben felidézik, a Magyar Divat&Design Ügynökség a világszerte elismert design ikon, Rossana Orlandi együttműködésével 2023 áprilisában indította el a design LAB programot. Ennek keretében öt gyártó és tervező páros közösen valósított meg termékfejlesztéseket. A csapatok Rossana Orlandi mentorálásával olyan termékeket hoztak létre, amelyek a nemzetközi piacon is megállják a helyüket.

Ismertették, az MDDÜ 2020-ban azzal a céllal indította el az első design LAB programot, hogy ösztönözze az együttműködést a kreatívipar szereplői között. Az inkubációs program évről évre eredményesen köti össze a gyártókat és tervezőket, akik a közös munka során magas minőségű, szériában gyártható és a nemzetközi elvásároknak is megfelelő termékeket hoznak létre.

Hangsúlyozták, hogy a negyedik design LAB program mérföldkő, mert a magyar gyártók és tervezők először dolgozhattak együtt egy nemzetközi mentorral a termékfejlesztési folyamat során.

Rossana Orlandi, a program kurátoraként a projekttervek kiválasztásától az utolsó lépésekig részt vett a design LAB megvalósításában.

Jakab Zsófia, kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztos, az MDDÜ vezérigazgatója a közleményben kiemelte, több mint egy éve dolgoznak együtt Rossana Orlandival annak érdekében, hogy a magyar kreativitást a nemzetközi közönség számára is megmutassák.

A nemzetközi szakvásárok, kiállítások lehetőséget kínálnak az exportfejlesztésre, eladásösztönző funkcióval is bírnak. Az, hogy a design LAB curated by Rossana Orlandi program termékei elsőként a Milan Design Weeken, egy önálló kiállítás keretében lesznek megtekinthetők széleskörű láthatóságot biztosít a kiállítóknak a nemzetközi színtéren, amely hozzájárul versenyképességük növeléséhez - tette hozzá Jakab Zsófia.

A program keretében öt projekt valósult meg. A Barlang Műhely Kft. és Juhász Norbert (studio komok) együttműködésében az Átló bútorcsalád egy játékos geometriai kísérletből született. A Lumoconcept Kft. Alchhabi Diána tervezővel egy kinetikus mozgású csillárt fejlesztett, a Mátyás-templom harangtornya által ihletett Bloomaire ötvözi a művészetet, a természetet és a technológiát.

Mint írják, a funkcionalitást a hagyományokkal és a művészi inspirációkkal kombinálta a Multifelt Factory Kft. és a Pócs Judit Studio a Szelíd Kövek termékcsaládban. Az íves, nemezzel borított akusztikai paneleket a tengerben csiszolt kövek ihlették.

Budapest hídjai inspirálták a Pontum bútorcsaládot, amelyet a Nezozen Kft. és a sarakele studio közösen alkotott. A tömörfa termékcsaládnak vannak kőris elemei, valamint egy ősi japán égetéses technológiával, a yakisugival készített fekete darabjai is.

A Zakar Clayart Design Kft. és Abodi Dóra művész és designer (ABODI, ABODI Ceramics) együttműködésében az ABODI Magyar mondabeli lények kollekció darabjait a mítoszok és népmesék ihlették, a projekt kerámia tárgyakban öltött formát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!