A svéd Ericsson AB negyedéves profitja megugrott, bevétele csökkent

Gazdaság, 2024.04.16

Az Ericsson AB svéd távközlési berendezésgyártó negyedéves nyeresége növekedéséről, ugyanakkor bevételének csökkenéséről jelentett kedden.

A cég honlapján az szerepel, hogy az adózott eredménye 2,6 milliárd svéd koronát (1 korona=33,95 forint) tett ki, mintegy 66 százalékkal nagyobbat az egy évvel korábbi 1,6 milliárd koronánál. A bevétel ugyanakkor 15 százalékkal, 53,3 milliárd koronára csökkent az egy évvel korábbi 62,6 milliárd koronáról.

Az EBIT (kamat- és adófizetés előtti eredmény) 35 százalékkal, 4,1 milliárd koronára ugrott, az EBIT ráta 7,7 százalék volt a tavalyi első negyedévi 4,9 százalék után, részben költségtakarékossági intézkedések hatására.

Márciusban a cég bejelentette, hogy mintegy 1200 munkahelyet megszüntet Svédországban, és számos egyéb lépést is tesz a költségek csökkentése érdekében, beleértve a működési folyamatok ésszerűsítését.

A társaság arra számít, hogy a piaci feltételek továbbra is kihívást jelentenek, mivel ügyfelei még mindig óvatosak befektetéseiket illetően.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!