A Vertikal Group Nyrt. a 2023-as eredménye után nem fizet osztalékot

Gazdaság, 2024.04.23

A Vertikal Group Nyrt. nem fizet osztalékot a 2023-ban elért 765,273 millió forintos adózott eredményéből, melyet az igazgatóság javaslatára, a növekedési célokkal összhangban teljes egészében eredménytartalékba helyeznek - közölte a társaság az éves rendes közgyűlését követően kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Vertikal Group Nyrt. kedden tartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a részvényesek elfogadták a társaság 2023-as évre vonatkozó pénzügyi beszámolóit. A társaság értékesítési nettó árbevétele tavaly csaknem 70 százalékkal nőtt és több mint 12,5 milliárd forintot tett ki, az adózott eredmény pedig elérte a 765,273 millió forintot.

A részvényesek jóváhagyták az igazgatóság saját részvények megszerzésére vonatkozó javaslatát is, ezáltal az igazgatóság 18 hónapra nyert felhatalmazást a saját részvények megszerzésére. Ennek célja egyebek mellett részvényalapú ösztönzési programok működtetése, illetve esetleges akvizíciók ellenértékének finanszírozása.

A Budapesti Értéktőzsde középvállalati platformján, a BÉT Xtenden jegyzett Vertikal Group a környezetgazdálkodás és környezetvédelem területén tevékenykedik. A mintegy 50 éves múltra visszatekintő vállalat közel 400 főt foglalkoztat.

A Vertikal Group részvényei kedden 8,5 forinton zártak; az elmúlt egy évben legalacsonyabb áruk 7, a legmagasabb 12 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!