A BKIK küldöttgyűlése elfogadta a jövő évi költségvetést

Gazdaság, 2017.12.12

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) keddi küldöttgyűlésén elfogadták a 2016. évi gazdálkodásról és mérlegbeszámolóról, valamint a köztestület jövő évi költségvetéséről szóló előterjesztést, a könyvvizsgáló a mérlegbeszámolóhoz csatolt záradékban jelezte, hogy szerinte nincs teljes körű kamarai nyilvántartás a regisztrációs díjakról.

A BKIK jövő évi költségvetése regisztrációs díjból, tagdíjból, pályázati és állami forrásokból 1,834 milliárd forint bevételt és ugyanekkora kiadást tartalmaz.

A küldöttgyűlésen jogi vita alakult ki a szavazás rendjéről, végül név szerinti szavazással elfogadták az előterjesztéseket.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a küldöttgyűlésen arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány és a vállalkozások kapcsolatában fontos szerepet játszik a partnerség, a párbeszéd, az együttműködés.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy a gazdaság szereplőinek kezdeményezésére az európai uniós források 60 százalékát az ország a gazdaság fejlesztésére fordítja a növekedés érdekében.

Csepreghy Nándor arra hívta fel a figyelmet, hogy csak egységes szervezetként működő, erős kamara tudja megfelelően képviselni a gazdaság álláspontját a kormánnyal való tárgyaláson.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány erős érdekképviseletet jelenít meg az Európai Unióban a magyar vállalkozások érdekében.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke kiemelte, hogy a kamarai rendszer átalakításakor erős hálózatot hoztak létre, eredményesen vesznek részt a kormányzati programokban, és fontosnak nevezte a gazdasági növekedést fenntartását.

Az MKIK elnöke hangsúlyozta, a kamarának szakmai alapon kell a gazdasági kérdésekhez viszonyulni, és megkerülhetetlennek nevezte az oktatás és a gazdaság, valamint a kutatás-fejlesztés-innováció összekapcsolását.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) keddi megismételt küldöttgyűlése a tanácskozás előtti néhány küldött által kezdeményezett elnöki visszahívást nem tárgyalta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!