A Magyar Telekom 600 millió forintot költött környezetvédelmi beruházásokra

Gazdaság, 2017.11.29

A Magyar Telekom csoport 2014-2017 között nagyjából 600 millió forintot költött olyan környezetvédelmi beruházásokra, amelyekkel már harmadik éve megszakítás nélkül karbonsemlegesen működik, karbonkibocsátását ellentételezi környezetvédelmi projektekkel - közölte a telekommunikációs szolgáltató az MTI-vel.

A cég közleménye szerint az energiafelhasználást és szén-dioxid-kibocsátást a fenntarthatósági stratégiájuknak megfelelően önkéntes vállalásként mérséklik. Az energiahatékonysági beruházások 7 év alatt negyedével csökkentették a cég vízfogyasztását és 60 százalékkal a földgázfelhasználást, az elektronikus ügyintézésnek és más e-megoldásoknak köszönhetően a papírfelhasználás kétharmadával esett vissza, emellett teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezik magyarországi áramszükségletüket. Utóbbi 40 százalékkal csökkent 2010 óta, miközben a cég energiahatékonysága a négyszeresére emelkedett - írták.

A beruházások között említették az adatközpontok hűtési fejlesztését, napelem beruházásokat, valamint e-mobilitási beruházásokat.

A Magyar Telekom felidézte, hogy 2015-ben Magyarországon a nagyvállalatok közül elsőként, Európában pedig az egyik első távközlési szolgáltatóként tette karbonsemlegessé a működését.

Kiemelték azt is, hogy idén több mint 3 millió kilométer utazást takarítottak meg videókonferencia-megoldásokkal, vállalati autóflottájukban pedig egyre nő a hibrid és elektromos járművek aránya.

Felhívták a figyelmet az infokommunikációs szektorban rejlő klímavédelmi lehetőségekre is, hiszen - mint írták - az ágazat szolgáltatásaival a felhasználók 2030-ig 20 százaléknyi, vagyis összesen 12 gigatonna szén-dioxidtól mentesíthetnék a légkört. Ez a mennyiség Magyarország 2 ezer évnyi kibocsátásával lenne azonos - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!