A Mol 750 millió euró összegű rulírozó hitelszerződést kötött

Gazdaság, 2017.12.15

A Mol Nyrt. december 15-én 750 millió euró összegű rulírozó hitelszerződést kötött 13 bankcsoporttal - tette közzé a társaság pénteken a BÉT honlapján.

A közlemény szerint a szerződés kiváltja az eredetileg 1 milliárd euró összegű 2011-es rulírozó hitel 561 millió eurós részét. A hitelszerződés 439 millió eurós, 2016 júniusában lejárt részét már korábban refinanszírozta a társaság, 110 millió euró idén júniusban járt le, 451 millió euró pedig 2018 júniusáig lenne lehívható.

Az 1 milliárd eurós hitel még rendelkezésre álló, 451 millió eurós részét törölték, az új hitelkeretet pedig 750 millió euróra növelte a Mol a kedvező hitelpiaci környezet és a refinanszírozás bejelentését követő pozitív piaci visszajelzések hatására - közölték.

A tranzakciót az MUFG és az UniCredit Bank AG, London branch koordinálta, az ügynöki szerepet a Société Générale látja el.

A szerződés aláírását követően érvényes kamatfelár 80 bázispont, amely a társaság szerint kifejezetten versenyképes finanszírozási feltételeket biztosít. A szerződés formáját tekintve klubhitel, amelyben a Mol-csoport partnerbankjainak egy része vett részt.

A hitelszerződés 5 éves futamidejű és további 1+1 évvel meghosszabbítható, valamint lehívható amerikai dollárban és euróban is.

Az új hitelkeret tovább javítja a Mol-csoport pénzügyi profilját és likviditási pozícióját - írják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!