A vártnál erősebben nőtt a feldolgozóipar a philadelphiai körzetben augusztusban

Gazdaság, 2017.08.17

Az előző havinál kicsit mérsékeltebb ütemben, de a vártnál erősebben nőtt a feldolgozóipar az Egyesült Államok közép-atlanti térségében augusztusban.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) philadelphiai ága csütörtökön azt közölte, hogy a feldolgozóipar teljesítményét tükröző mutató 18,9 pontra süllyedt a júliusi 19,5 pontról. Az elemzők valamivel gyengébb teljesítményre számítottak, átlagosan 18,5 pontot vártak augusztusra.

A nullánál kisebb érték a feldolgozóipar teljesítményének csökkenését jelzi, a pozitív érték pedig bővülésre utal.

Az index értéke az utóbbi tizenhárom hónapban folyamatosan pozitív tartományban tartózkodott. Az áprilisban és márciusban elszenvedett kisebb visszaesést részben kompenzálta a májusi emelkedés, de a februári 43,3 pontos csúcsértéket nem érte el a mutató.

Augusztusban az új megrendelések alindexe 20,4 pontra emelkedett a júliusi 2,1 pontról, miközben a foglalkoztatási mutató 10,9 pontról 10,1 pontra gyengült.

A vállalkozások derűlátóak a jövőt illetően, a hat hónapos várakozásokat tükröző index értéke az előző havi 36,9 pontról 42,3 pontra javult.

A válaszadók 38 százaléka számít arra, hogy növeli munkavállalóinak számát a következő hat hónapban, és csak 5 százalék tervez elbocsátást.

Elemzők szerint a Fed philadelphiai körzetének feldolgozóipari aktivitásról közölt adata általában az országos trendet tükrözi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!