A vártnál nagyobb mértékben nőtt az Egyesült Államok külkereskedelmi hiánya szeptemberben

Gazdaság, 2017.11.03

Az előző havihoz képest nőtt, a vártnál magasabb lett az Egyesült Államok szeptember havi külkereskedelmi hiánya a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau és a Bureau of Economic Analysis pénteken közzétett kimutatása szerint.

Szeptemberben a javak és szolgáltatások külkereskedelmi forgalmában 43,5 milliárd dolláros hiánya alakult ki az Egyesült Államoknak, 0,7 milliárd dollárral magasabb az előző havinál és meghaladja a 43,2 milliárd dolláros piaci várakozást.

Az Egyesült Államok importja javakból és szolgáltatásokból az előző havihoz képest 2,8 milliárd dollárral, 1,2 százalékkal 240,3 milliárd dollárra emelkedett szeptemberben.

Az export szeptemberben az előző havihoz képest 2,1 milliárd dollárral, 1,1 százalékkal 196,8 milliárd dollárra, 2014 decembere óta a legmagasabb összegre nőtt a javak és a szolgáltatások exportja. A javak exportja 1,8 milliárd dollárral 130,6 milliárd dollárra emelkedett, ami szintén 2014 decembere óta a legmagasabb összeg. A szolgáltatások exportja 0,3 milliárd dollárral 66,2 milliárd dollárra, rekordösszegre emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!