Átadták a Richter új központját Kőbányán

Gazdaság, 2024.06.13

Átadták a Richter Nyrt. új központját a főváros 10. kerületében csütörtökön, a 17 400 négyzetméteres, 450 dolgozónak helyet biztosító épület 20 milliárd forintos beruházásból készült el, amit a gyógyszeripari vállalat saját forrásból finanszírozott.

Átadták a Richter új központját Kőbányán A megnyitón Lantos Csaba energiaügyi miniszter egyebek mellett kiemelte, hogy a vállalat az innováció mellett azt a kormány által kívánatosnak tartott vonulatot is reprezentálja, hogy "ki kell fektetni". Külföldi megjelenés nélkül nem lehet tartósan versenyképesnek maradni a világban - hangsúlyozta.

Orbán Gábor, a társaság vezérigazgatója a többi között elmondta: a Richter adja a magyar vállalati k+f ráfordítások harmadát, ami a vállalat saját szellemi tőkéjét gyarapítja, és a Magyarországon létrejövő szellemi vagyonelemeket külföldön tudják üzleti eredményekre váltani.

Lantos Csaba ünnepi beszédében a Richter történetét felidézve rámutatott, hogy a vállalat folytatja az innováción alapuló hagyományait, a kevés olyan gyógyszergyár között van, ahol folyik originális kutatás.

Bizonyos iparágakban Magyarország túl kicsi, ha versenyképesek akarunk maradni, akkor bele kell vágni nemcsak a kutatás-fejlesztésbe, hanem a kifektetésbe is - fogalmazott.

Különösen jelentős eredménynek nevezte, hogy a gyógyszercég növelni tudja export-árbevételét; ez stabilitást ad a vállalatnak és ezen keresztül a nemzetgazdaságnak - mondta.

Az energiaügyi miniszter kitért arra is, hogy több mint 10 évig volt a vállalat igazgatóságának tagja, és részese volt az új székház megépítéséről szóló döntésnek.

Orbán Gábor vezérigazgató kiemelte, hogy a nemzetközileg is elismert Zoboki Gábor építész által tervezett új központi irodaépület kifejezi a Richter hazai és nemzetközi rangját.

Az új központban találkozik a hazai tudás és a gazdaság, az épület méltó szimbóluma egy olyan magyarországi központú globális vállalatnak, amely mintegy száz országban van jelen - fogalmazott a vezérigazgató.

Vizi E. Szilveszter, a társaság igazgatóságának elnöke egyebek mellett ismertette, hogy a Richter magyar multinacionális cég, 50 országban van leányvállalata, termékeinek 93 százalékát külföldön adja el, munkavállalóinak több mint fele külföldön dolgozik, termékpalettájában pedig a magyar szellemi tőke van jelen, ami anyagi értéket is jelent Magyarország számára.

Krausz Ferenc Nobel-díjas magyar fizikus az ünnepségen az épületet méltatva úgy fogalmazott: a magyar innováció jelképének tekinthető Richter megfelelő csomagolásba került.

D. Kovács Róbert, a 10. kerület polgármestere elmondta: a Richter új központja Kőbánya 21. századi arcát jelenti. A mintegy 120 éve Kőbányán működő gyógyszergyár minőséget és innovációt képvisel egy versengő üzleti környezetben, és úgy fejlődik, ahogy a városrész, megőrzi a múlt értékeit, és azokat beépíti jelenébe és jövőjébe.
(MTI)

Galériánk

Átadták a Richter új központját Kőbányán Átadták a Richter új központját Kőbányán Átadták a Richter új központját Kőbányán Átadták a Richter új központját Kőbányán Átadták a Richter új központját Kőbányán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!