Átadták a Skanska legújabb fejlesztését a Mill Park irodaház komplexumot

Gazdaság, 2018.10.09

Átadták a Skanska legújabb fejlesztését, a Mill Park irodaház komplexumot, a főváros 9. kerületében található épület a társaság nyolcadik magyarországi fejlesztése - közölte a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. kedden az MTI-vel.

Kiemelték, az irodakomplexumot idén augusztusban megvásárolta az Erste Alapkezelő.

A közlemény szerint a 36 000 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkező épület a földszinten kívül hét szintből, valamint 538 férőhelyes, háromszintes mélygarázsból áll. Az irodaház területének 90 százalékára már megkötötték a bérleti szerződéseket, többek között az IT Services Hungary is itt rendezte be székhelyét.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, ezt bizonyítja, hogy a Mill Park 25 százalékkal kevesebb energiát használ fel, mint a hagyományos irodaházak, többek között a tetőre helyezett fotovoltaikus paneleknek és a tájolásnak köszönhetően, mert utóbbi miatt magas a természetes fénnyel ellátott órák száma.

Az irodaprojekt 2016-ban indult, a cég korábban azt közölte, hogy 65,2 millió euró a beruházás értéke.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. az ingatlanfejlesztésben és kivitelezésben világelső Skanska Csoport részeként már több mint 30 éve van jelen Magyarországon, ez idő alatt mintegy 216 000 négyzetméter kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett, melyből 36 000 négyzetméter áll fejlesztés alatt. A társasághoz köthető többek között az East-West Business Center, a West End Business Center vagy a Népliget Center, jelenleg pedig a Nordic Light Trio áll fejlesztés alatt, amelynek 2020-ban várható az átadása.

A Skanska az egyik vezető ingatlanfejlesztő és kivitelező vállalat a világon, amely Európában a skandináv régión túl az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában kivitelező és infrastruktúrafejlesztő üzletágakkal is rendelkezik. Lengyelországban, Csehországban Romániában és Magyarországon pedig a fő profilja ezen felül még a kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés is. A Csoport körülbelül 40 000 embert foglalkoztat. A Skanska bevétele 2017-ben 161 milliárd svéd korona volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!