Átmenetileg 45 százalék alá csökkent a Konzum PE Magántőkealap részesedése a Konzum Nyrt.-ben

Gazdaság, 2018.07.03

Átmeneti jelleggel 45 százalék alá csökkent a Konzum PE Magántőkealap részesedése a Konzum Nyrt.-ben - tette közzé a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint ennek oka az, hogy a Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Kft. megvásárlása során a magántőkealap egyenlítette ki a Konzum fizetési kötelezettségeit, részben a birtokában lévő Konzum-részvényekkel. A korábban bejelentett tőkeemelés után azonban várhatóan újra 45 százalék fölé emelkedik majd az alap részesedése - jelezték.

A Konzum 5 százaléknál nagyobb tulajdonosa jelenleg a Konzum PE Magántőkealap 43,46 százalékkal, Mészáros Lőrinc 13,94 százalékkal, Jászai Gellért 7,43 százalékkal - ismertette a társaság.

A Konzum június 12-én jelentette be, hogy a tavaly decemberben bejelentett tőkeemelés-sorozat megvalósításának utolsó lépéseként megvásárolta a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét. A tranzakcióval a társaság kizárólagos érdekeltségébe került két osztrák szálloda, egy montenegrói wellnesshotel, valamint a szegedi Hotel Forrás és a Napfényfürdő Aquapolis. A tranzakció lezárása a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárására várt.

Azt is ismertették, hogy az ügylet ellenértékét a Konzum PE Magántőkealap egyenlíti ki a tőzsdei társaság helyett, majd az eladók felé teljesített vételár-követeléssel tőkét emel a Konzumban. A Konzum PE Magántőkealap követelését a Konzum Nyrt. új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki, az ügylet bejelentésekor rögzített, 3141 forintos árfolyamon.

A Konzum az elmúlt fél évben közvetlen és közvetett módon 18 belföldi és 5 külföldi szálloda tulajdonát szerezte meg, ezzel együtt érdekeltségébe került a Hunguest Hotels Zrt. is.

A Konzum részvényeivel a BÉT prémium kategóriában kereskednek, a 25 forint névértékű részvények keddi záróára 3130 forint volt, 0,32 százalékkal, 10 forinttal magasabb az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3789 forint, a legalacsonyabb pedig 1144 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!