Az AutoWallis a 2023-as eredménye után nem fizet osztalékot

Gazdaság, 2024.04.05

Az AutoWallis Nyrt. a 2023-ban elért 20 milliárd forintos EBITDA eredménye alapján képződött osztalékalapot az intenzív terjeszkedés finanszírozására fordíthatja - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az AutoWallis Igazgatósága azt javasolta, hogy kerüljön tartalékba az eredmény és azt a további növekedés finanszírozására használják fel, a Wallis csoport által 2024. január 26-án végrehajtott 5,7 milliárd forint összegű készpénzes tőkeemeléssel együtt.

Kiemelték, hogy az AutoWallis április 26-án tartja éves rendes közgyűlését, akkor döntenek a részvényesek a társaság tavalyi beszámolójáról, a nyereség felhasználásáról, valamint az igazgatóság és a felügyelőbizottság átalakításáról is.

Közölték, hogy a cég öt évvel ezelőtt lépett a Budapesti Értéktőzsdére, ez idő alatt az árbevétele négyszeresére, nyeresége tízszeresére ugrott. A régiós szinten is egyre meghatározóbb, már 16 országban jelenlévő autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató tőzsdei pályafutása alatt 48 milliárd forintot vont be a tőkepiacról, több mint 10 akvizíciót hajtott végre, az általa képviselt márkák száma pedig 9-ről 24-re nőtt. A bővülés során a csoportban dolgozók száma 270-ről csaknem 1400-ra emelkedett.

Arra is kitértek, hogy az AutoWallis több pénzügyi mutató esetében már tavaly meghaladta a 2025-re korábban kitűzött célokat, és tovább halad a növekedési pályán, ezért a társaság a tervek szerint májusban mutatja be frissített stratégiáját és célszámait, valamint osztalékpolitikáját.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvény pénteken reggel 1,97 százalékkal, 149 forintra gyengült csütörtöki záróárához képest. Az elmúlt egy évben a papír legalacsonyabb árfolyama 88,6 forint, a legmagasabb 168 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!