Az AutoWallis négy újabb piacon lesz a SsangYong importőre

Gazdaság, 2024.03.06

Az AutoWallis-csoport újabb négy országban szerezte meg a dél-koreai KG Mobility Corporation által gyártott SsangYong gépjárművek és alkatrészek kizárólagos nagykereskedelmének jogait, így a márkát az eddig meglévő öt régiós piac mellett Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Montenegróban és Szerbiában is az képviselik - közölte a cégcsoport szerdán az MTI-vel.

A most megszerzett országok közül eddig egyedül Szerbiában volt SsangYong-márkakereskedés, így a közép-kelet-európai régió 16 országban működő, 23 márkát képviselő autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató nagykereskedelmi üzletága új értékesítési pontokat keres - írták a közleményben.

Felidézik, hogy az AutoWallis dél-koreai autógyártóval kialakított nagykereskedelmi együttműködése Magyarországon kezdődött 2012-ben. Majd Romániában, Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában is az AutoWallishoz került a márka, 2022 tavaszán pedig a csoport a SsangYong magyar kiskereskedelmi piacára is belépett.

A cégcsoport közleményében Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a SsangYong újabb importőri jogainak megszerzésével kapcsolatban hangsúlyozta, az újabb importőri jogok megszerzésével a vállalat közelebb kerül a stratégiai céljához, amely szerint az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója legyen.

Andrew Prest, az AutoWallis nagykereskedelmi üzletág igazgatója ismertette, hogy 2023-ban mintegy 11 ezer SsangYong gépjárművet értékesítettek öt országban, ami 50 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit; 2024-ben mintegy 10 százalékos növekedésre számítanak.

Az AutoWallis részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, szerdán 11 órakor 157 forinton állt az árfolyama, amely az elmúlt egy évben 87 és 168 forint között alakult.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!