Az adótanácsadók egyesületének önkéntesei diákokat oktatnak

Gazdaság, 2017.03.28

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének önkéntesei november óta 90 előadást tartottak több mint 2000 fiatalnak a szervezet 2016 őszén elindított, "A jövő tudatos adózói" társadalmi-felelősségvállalási programjának keretében - közölte az egyesület kedden az MTI-vel.

A szervezet szeretne segítséget nyújtani a diákoknak a munka világába való belépésben, felkészíteni őket jogaikra és kötelességeikre, megértetni azokat a szabályokat, amelyekkel előbb-utóbb találkozni fognak. A tematika és az előadások összeállításánál arra figyeltek, hogy gyakorlatiasak legyenek és nyelvileg, stílusban fogyasztható legyen a kamaszoknak, amit mondanak. Filmekkel, képekkel, érdekes adózási sztorikkal igyekeznek színessé és könnyedebbé tenni a témát - ismertette a közleményben Siklós Márta, az egyesület alelnöke, a program ötletgazdája és koordinátora.

Az öt előadásból az első a munkavállaláshoz kapcsolódó és a kezdő vállalkozói ismeretekkel foglalkozik, a második az adózás értelmét, hasznát, történetét tekinti át. A harmadik a munkabér közterheivel, a negyedik a legális munkavállalás különböző formáival foglalkozik, az ötödik pedig a vállalkozói ismereteket tekinti át részletesen. A szakértők az előadásokon hangsúlyozzák, hogy az adózás szükséges, mert csak akkor lehet fenntartható a társadalom, ha mindenki hozzájárul a költségekhez.

A szervezetből 25 önkéntes vállalta az órák megtartását, akik 12 településen élnek és dolgoznak, és szívesen ellátogatnak a vonzáskörzetükben található iskolákba. Tizenegy településen - például Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben és a főváros környéki településeken - már járt is a szervezet. Az előadások iránt eddig 45 iskola érdeklődött, 31-ben már jártak az egyesület önkéntesei.

Vágyi Ferenc, az egyesület elnökségi tagja, a program koordinátora kiemelte: hosszú távú céljuk, hogy minden középiskolába eljusson a program. A 2017-18-as tanévben szeretnék megháromszorozni az első év teljesítményét, ezért várják az érdeklődő iskolák jelentkezését.

Az adótanácsadók egyesületének tagjai minden szervezeti feladatukat, tisztségüket térítésmentesen látják el, így az oktatási programjukat is társadalmi munkában végzik, utazási költségüket a beszedett tagdíjból fedezi a szervezet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!