Beindult a Suzuki hajómotorok értékesítése Magyarországon

Gazdaság, 2017.11.28

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a november 28-án 15.46 órakor kiadott, Beindult a Suzuki hajómotorok értékesítése Magyarországon című anyagunkban a közlő utólag pontosította az általa korábban elmondottakat. Az első bekezdés első mondata helyesen:

Erőteljesen, mintegy 40 százalékkal bővült az e l m ú l t h á r o m é v b e n a Suzuki hajómotorok eladása Magyarországon

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Beindult a Suzuki hajómotorok értékesítése Magyarországon


Budapest, 2017. november 28., kedd (MTI) - Erőteljesen, mintegy 40 százalékkal bővült az elmúlt három évben a Suzuki hajómotorok eladása Magyarországon - mondta Tóth Péter, a Magyar Suzuki Zrt. kereskedelmi igaztgatója az MTI-nek kedden Budapesten, ahol sajtótájékoztatón mutatkozott be a járműgyártó cég hajómotor-üzletága.

A kereskedelmi igazgató szerint az idén mintegy 350 külmotort értékesítenek. Jövőre valószínűleg nem ismétlődik meg az idei erőteljes bővülés, ezért a nagyobb teljesítményű motorok arányát emelnék az értékesítésen belül.

A magyar hajómotorpiacon tavaly 628 motor kelt el, a többsége, 526 darab 40 lóerőnél kisebb teljesítményű volt, 92 darab pedig annál nagyobb. A Datahouse adatai szerint a Suzuki tavaly eladott motorjai közül 231 tartozott a kisebb, 56 pedig a nagyobb kategóriába. A Suzuki piaci részesedése a magyarországi piacon az idén már 48 százalékos az adatszolgáltató szerint.

A japán autógyártó cég hajómotor üzletága 1999 óta van jelen Magyarországon, jelenleg 9 értékesítési ponttal rendelkezik. Tóth Péter elmondása szerint a márkakereskedések száma egy-két éven belül 12-re bővülhet.

Krisztián Róbert operatív igazgató arról számolt be, hogy a Magyar Suzuki kereskedelmi jogai bővülnek, és 2018-tól a régió további 10 országban végzi majd a külmotorok értékesítésével kapcsolatos feladatokat.

A Suzuki 1965 óta gyárt hajómotorokat, a cég japán és thaiföldi gyárából 2014-ig 3 millió hajómotor került ki - tájékoztatott Josinobu Abe, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója. Az üzletág jelenleg négyütemű hajómotorokat gyárt, 77-féle terméket kínál 2,5 és 350 lóerő közötti teljesítménnyel, a legújabb fejlesztésű DF 350 A nevű csúcsmodellt a sajtótájékoztatón is bemutatták.

A Magyarországon eladott hajómotorok egyharmadát cégek vásárolják meg, kétharmadát magánszemélyek. A Suzuki hajómotorjaival sikeresen szerepel különféle tendereken is, az idén például a rendőrségnek 21 darab hajómotort szállítottak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Suzuki hajómotor üzletága együttműködik egy magyar tulajdonú hajótervező és -gyártó kisvállalkozással, a Flaar Mérnöki Tervező és Szolgáltató Kft.-vel, az együttműködés kiterjed az innováció területére, valamint tendereken és kiállításokon való közös megjelenésre is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!