BÉT - Elemzők szerint a nemzetközi tőzsdei hangulatot követi a BUX

Gazdaság, 2018.07.05

Elemzők szerint a Budapesti Értéktőzsde csütörtöki kereskedését a nemzetközi tőzsdei hangulat befolyásolhatja.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, az ázsiai piacokon a kereskedelempolitikai félelmek dominálnak, ezért az indexek negatív tartományban vannak, az európai határidők enyhe mínusz, nullás képet vetítenek előre, míg az amerikai piacon az szerdai zárva tartás miatt enyhe pozitív kezdés lehet.

A Concorde elemzője kiemelte, csütörtökön jelentős adatközlés a magyar piacon nem várható, így valószínűleg a nemzetközi hangulat vezeti majd a BUX-ot. Felhívta a figyelmet arra, hogy pénteken jelenti be az amerikai elnök az újabb kínai vámokat.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője MTI-hez küldött elemzésében rámutatott arra, hogy továbbra is változékony a nemzetközi befektetői hangulat, az európai részvényindexek szerdán vegyesen zártak, csütörtök hajnalban azonban inkább az eladók uralják az ázsiai parkettet.

A magyar piacon továbbra is érdemes figyelni az OTP és a Mol mozgására, a technikai szintek nem változtak, az OTP esetében 10 500 forintnál, míg a Mol grafikonján 2900 forintnál található a fontos ellenállás, amely viszonylag rövid távon elérhető lehet, amennyiben a nemzetközi hangulat nem romlik el - írta Varga Zoltán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 395,95 pontos, 1,09 százalékos emelkedéssel, 36 600,25 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 5,7 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 28 forinttal, 1,02 százalékkal, 2778 forintra erősödött, 949,5 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 150 forinttal, 1,47 százalékkal, 10 380 forintra nőtt, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6,50 forinttal, 1,62 százalékkal, 407 forintra emelkedett, forgalma 105,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,68 százalékkal, 5145 forintra nőtt, forgalmuk 612 millió forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!