BÉT - Emelkedésre számítanak a tőzsdén az elemzők

Gazdaság, 2018.05.14

A kedvező nemzetközi befektetői hangulatban tovább emelkedhet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: folytatódhat az erősödés a magyar részvénypiacon. Felidézte, hogy pénteken jelentősen emelkedett a BUX, elsősorban az OTP kedvező negyedéves gyorsjelentése miatt, valamint a Mol is kiemelkedően teljesített. A nemzetközi piacokról érkező impulzusok is pozitívak, a szakértő szerint ez szintén kedvező hatással lesz a hazai tőzsdei árfolyamokra.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szintén úgy látja, hogy továbbra is pozitív a nemzetközi befektetői hangulat, így nyitást követően folytatódhat a BUX index emelkedése.

A szakértő kommentárja szerint pénteken a kedvező OTP-jelentés után száguldani kezdett a bankpapír árfolyama, de végül nem sikerült a kiemelt fontosságú, 11 000 forintos szint felett zárni. Ezt továbbra is érdemes figyelni, ha sikerülne efölé kapaszkodni, a korábbi kereskedési sávba kerülne vissza a részvény, ellenkező esetben azonban ismét csökkenés indulhat.

A többi vezető részvény közül jelentősen emelkedett a Mol árfolyama is, itt a 2850-2900 forintos ellenállási szintet kell figyelni a következő napokban, amely megállíthatja a pozitív korrekciót. A Richter árfolyamában az 5450 forintos szint áttörése esetén nyílna komolyabb tér az emelkedésre, de itt jelentős bizonytalansági tényező az Esmya vizsgálat eredménye, amely várhatóan a héten kerül nyilvánosságra. A Magyar Telekom részvényeiről hétfőn lekerül a 25 forintos osztalékszelvény, így 425 forint közelében indulhat a kereskedés, de ez a mozgás a BUX indexben nem fog jelentkezni - közölte.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 903,85 pontos, 2,46 százalékos emelkedéssel, 37 644,06 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 13,7 milliárd forint volt. A Mol 84 forinttal, 3,08 százalékkal 2810 forintra erősödött, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 400 forinttal, 3,79 százalékkal 10 960 forintra nőtt, forgalmuk 9,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,34 százalékkal 448,50 forintra emelkedett, forgalma 655,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,65 százalékkal 5410 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!