BÉT - Enyhe csökkenésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Gazdaság, 2018.06.22

Enyhe csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén pénteken az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy a kereskedés indulására vélhetően az útkeresés lesz a jellemző, a nap egészét tekintve pedig BUX enyhe csökkenését várja.

Az elemző szerint a nemzetközi hangulat miatt "nem tolonganak a befektetők a magyar piacon".

A vezető részvényekről megjegyezte, a Mol árfolyama vélhetően a csütörtöki árszinten mozog, az OTP-nél azonban némi emelkedés várható.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint továbbra sem túl pozitív a nemzetközi befektetői hangulat, csütörtökön például fontos támasz alatt zárt a frankfurti DAX index, és az amerikai részvénypiacok is csökkenéssel fejezték be a napot. Mindezek miatt az elemző a Budapesti Értéktőzsdén is bizonytalan, inkább lefelé irányuló mozgásokra számít.

Egyik vezető részvénytől sem lehet felülteljesítést várni - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 334,02 pontos, 0,94 százalékos csökkenéssel, 35 049,55 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 12,0 milliárd forint volt. A Mol 24 forinttal, 0,92 százalékkal, 2582 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott, 9850 forintot ért, forgalmuk 5,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5,50 forinttal, 1,33 százalékkal, 408,50 forintra esett, forgalma 183,8 millió forint volt. A Richter árfolyama 150 forinttal, 2,88 százalékkal, 5065 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,3 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!