BÉT - Iránykeresésre számítanak az elemzők a tőzsdén

Gazdaság, 2018.05.09

Iránykeresésre, a vezető részvények közül pedig a Magyar Telekom árfolyamának emelkedésére számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy a Magyar Telekom által kedden közzétett pozitív első negyedéves gyorsjelentés hatására a társaság részvényeinek emelkedésére számít.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzőjének kommentárjában közölte, kedvező gyorsjelentést tett közzé a Magyar Telekom, ezért pozitív árfolyamreakcióra számít a távközlési vállalat piacán.

A BÉT honlapján kedden közölt tájékoztatás szerint a Magyar Telekom Nyrt. folytatódó tevékenységből származó nettó nyeresége 4,1 milliárd forinttal 8,9 milliárd forintra emelkedett 2018 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest. A nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készített gyorsjelentés szerint a cég összes bevétele 149,597 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 140,507 milliárd forintról, a rendszerintegrációs és információtechnológiai (RI/IT) bevételek, a készülékértékesítési valamint a mobil adatforgalmi bevételek további növekedése következtében. A Telekom 2018-ban éves szinten enyhén csökkenő, 600 milliárd forintos árbevételt, és nagyjából 190 milliárd forint EBITDA (kamatfizetés, adózás, és értékcsökkenési leírás előtti) eredményre számít változatlanul - írták.

Varga Zoltán az adatokról megjegyezte, hogy három éve nem kezdte ekkora bevétellel az évet a vállalat, emellett az EBITDA és az adózott eredmény is a vártnál kedvezőbb értéket mutatott. Éves összevetésben javultak a Telekom számai, különösen a folytatódó tevékenységekből származó adózott eredményt illetően. A Magyar Telekom a várakozásoknak megfelelően nem módosított éves célkitűzésein - tette hozzá.

A többi vezető részvény gyengébben szerepelhet, bár a nyitás után elképzelhető egy kisebb pozitív korrekció. Az OTP árfolyama napokon belül elérheti a 10 500 forintos szintet, erre akár már a pénteki jelentés előtt sor kerülhet - ismertette kommentárjában az elemző.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 376,78 pontos, 1 százalékos csökkenéssel, 37 164,55 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 46 forinttal, 1,62 százalékkal 2790 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,74 százalékkal 10 670 forintra esett, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 4 forinttal, 0,88 százalékkal 453 forintra gyengült, forgalma 315,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,74 százalékkal 5360 forintra csökkent, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!