BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén

Gazdaság, 2017.09.21

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó szakértők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: nem számít jelentős elmozdulásra, a BÉT-en oldalazó kereskedés mellett, enyhe csökkenés várható.

Az elemző szerint az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdai döntése után volt egy kisebb eladási hullám a fejlődő piacokon, ennek hatására csütörtökön az OTP-nél inkább eladók lehetnek. A blue chipek közül vélhetően az OTP alulteljesít majd.

A várható nemzetközi adatok közül kiemelte, hogy az Európai Központi Bank (EKB) délután teszi közzé a legutóbbi monetáris politikai döntéshozó ülésről szóló jegyzőkönyvet, valamint Mario Draghi, az EKB elnöke is beszédet tart, mindez az euró-dollár árfolyamra lehet hatással.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: jó hangulatban, emelkedéssel nyithat a magyar részvénypiac.

A vezető részvények közül az OTP technikai képe enyhén negatív, a többi vezető részvény azonban folytathatja az emelkedést a következő napokban is - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 68,04 pontos, 0,18 százalékos csökkenéssel, 38 108,04 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 30 forinttal, 0,12 százalékkal 24 490 forintra csökkent, 755,8 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,34 százalékkal 10 210 forintra esett, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 475 forintra gyengült, forgalma 156 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott, 6705 forintot ért, forgalmuk 793,5 millió forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!