BÉT - Enyhe emelkedésre számítanak a szakértők

Gazdaság, 2018.03.09

Enyhe emelkedésre számítanak az MTI-nek nyilatkozó szakértők a Budapesti Értéktőzsde pénteki kereskedési napján.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője erősödő kezdésre számít a kereskedésben. A szakértő az MTI-hez eljuttatott kommentárjában kiemelte, hogy a Fitch hitelminősítő piaczárás utáni bejelentése valószínűleg nem okoz meglepetést, felminősítésre kevés az esély.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI kérdésére elmondta, hogy a nemzetközi tőzsdei hangulat alapvetően semleges, ezért pénteken enyhe emelkedésre, esetleg stagnálásra lehet készülni. Az OTP és a Richter árfolyama valószínűleg nem változik jelentősen, a fő kérdés inkább a Mol további erősödése lesz az elmúlt két napot követően - tette hozzá. A szakértő szerint utóbbi mögött alapvetően néhány intézményi befektető áll, nem a hírek mozgatják a Mol-papírok értékét. Móró Tamás szerint az amerikai munkaerőpiaci adatsor délutáni közlése befolyásolhatja a nyugati tőzsdéket - ezek pedig hatással lehetnek a budapestire -, a Fitch esti bejelentésétől pedig nem vár érdemi változást Magyarországra nézve.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 484,43 pontos, 1,27 százalékos emelkedéssel, 38 670,63 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény erősödött az előző napi záráshoz képest. A Mol 64 forinttal, 2,18 százalékkal 3004 forintra erősödött, 2,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,79 százalékkal 11 430 forintra nőtt, forgalmuk 2,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 443,50 forintra emelkedett, forgalma 349,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,44 százalékkal 5725 forintra nőtt, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!