BÉT - Stagnálásra számítanak az elemzők a magyar piacon

Gazdaság, 2017.03.14

Alacsony forgalom mellett stagnálásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a hétfői naphoz hasonlóan kedden is alacsony forgalom lesz majd a magyar piacon, a befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdai kamatdöntő ülésére várnak.

A Fed döntés a magyar piacon majd csütörtökön érezteti a hatását - tette hozzá az elemző.

Elmondta, a vezető részvények szűk sávban mozoghatnak kedden. Az elemző szerint az OTP-nél lesz érdemes figyelni a 8500 forintos szintet, ugyanis, ha a papír erről az árfolyamról tovább gyengül akkor az negatív technikai képet festhet.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: csendes kereskedésre számít, a befektetők a szerdai Fed ülés miatt kivárnak.

A nagy papírok közül a Mol osztalék bejelentése után enyhe pluszban nyithat.

A Mol Nyrt. arról tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy az igazgatóság a 2016-os üzleti évre vonatkozóan a közgyűlésnek azt javasolja, hogy az egy részvényre jutó osztalék 625 forintra emelkedjen az előző évi 567 forintról. Ezáltal az igazgatóság több mint 58 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek.

Kiss Mónika közölte: szerdán a nemzeti ünnep miatt nem lesz kereskedés a BÉT-en.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 40,94 pontos, 0,13 százalékos csökkenéssel, 32 686,30 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,7 milliárd forint volt. A Mol 55 forinttal, 0,27 százalékkal 20 650 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,47 százalékkal 8500 forintra csökkent, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 501 forintot ért, forgalma 288,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,15 százalékkal 6525 forintra esett, a részvények forgalma 855,2 millió forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!