BÉT - Szakértők szerint esésre lehet számítani a tőzsdén

Gazdaság, 2017.08.10

Nem túl nagy forgalom mellett kisebb esésre számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön.    

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, a kereskedést a koreai feszültséggel összefüggő piaci óvatosság határozza meg. Emiatt szerdán már eladók voltak a magyar részvénypiacon, a kilátások pedig csütörtök reggel is negatívak. Kisebb csökkenés várható a nap első felében nem túl nagy forgalom mellett, de ha külföldön fordul a hangulat, akkor a BÉT-en is változhat a helyzet - tette hozzá.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte, továbbra is negatívan hat az erősödő koreai-amerikai feszültség a részvénypiacokra, más impulzus híján a magyar indexet is ez mozgathatja.

Csütörtökön este, piaczárás után érkezik majd az MSCI feltörekvő piaci index átsúlyozásának bejelentése, amely szeptember elsejével lép hatályba.

Az Equilor vezető elemzője szerint a kereskedést a kivárás jellemezheti az esti MSCI-döntés, a pénteki OTP gyorsjelentés és az észak-koreai hírek miatt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 192,80 pontos, 0,52 százalékos csökkenéssel, 36 578,47 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 350 forinttal, 1,48 százalékkal 23 250 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,40 százalékkal 9890 forintra esett, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 465 forintra erősödött, forgalma 203,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,23 százalékkal 6440 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!