Bővítette és fejlesztette telephelyét a pécsi Penthe Autóház

Gazdaság, 2024.04.13

Bővítette telephelyét, az autók szervizeléséhez szükséges új eszközöket szerzett be, korszerűsítette raktárát az Opel, Isuzu, Land Rover márkák kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó pécsi Penthe Autóház Kft.

Az 1997 óta működő, magyar tulajdonú, 46 főt foglalkoztató cég MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy komplex fejlesztésükhöz a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (Ginop plusz) 125,3 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatását vették igénybe, ami a 180 millió forintos fejlesztés 70 százalékát fedezte.

Fekete Attila ügyvezető igazgató az MTI érdeklődésére közölte: cégük pécsi telephelyén az Opel, a Land Rover és az Isuzu márkák képviseletét látják el, míg Szekszárdon csak az utóbbiét.

További fejlesztéseket terveznek, ugyanis reményeik szerint a növekvő piacon tovább növekvő bevételeket tudnak produkálni - mondta.

Az ügyvezető beszámolt arról is, hogy az előzetes adatok szerint 2023-ban 4,1 milliárd forint árbevétel mellett 150 milliós eredményt értek el, az elmúlt három év alatt megháromszorozódott a bevételük. A cég 2022-ben 2,5 milliárd forint nettó árbevételt és 139 millió forint profitot szerzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!