TV műsor

Bővült a cégfelvásárlási piac az első fél évben

Gazdaság, 2017.09.14

A cégfelvásárlások és összeolvadások magyarországi piaca az első fél évben megközelítette a 980 millió dollárt, ami 12 százalékos növekedést jelent 2016 azonos időszakához képest - tájékoztatta az MTI-t az EY Magyarország csütörtökön. A hazai cégfelvásárlási piac ezzel 2011 első hat hónapja óta a legsikeresebb első fél évet zárta.

A félévente kiadott M&A Barométerből kiderül: az elmúlt hat hónapban összesen 66 tranzakció zárult le a tavalyi év első felének 64 felvásárlásához képest.

A legnagyobb aktivitás az ingatlanszektorban volt tapasztalható, itt összesen 16 adásvételt zártak le. Ezt követte az élelmiszeripari szektor tíz tranzakcióval.

Jelentős változás, hogy a 100 millió dollár alatti ügyletek átlagos értéke jelentősen nőtt az előző évihez képest - olvasható ki a könyvvizsgáló cég elemzéséből.

Másik figyelemre méltó tendencia az iparági átrendeződés. Idén is folytatódott az elsőként 2016-ban megfigyelt trend, azaz az IT szektor visszaesése és a feldolgozóipar megerősödése - állapította meg Dezse Margaret, a könyvvizsgáló cég üzletág vezetője.

Ahogy tavaly, idén is a helyi tranzakciók uralták a piacot, az ügyletek 59 százaléka magyarországi cégek közt ment végbe.

A közép- és dél európai piacon összességében több mint 27 százalékkal csökkent az ügyletek száma a tavalyi év első félévéhez képest. A tranzakciók értéke ugyanakkor a teljes régióban jelentősen, több mint 42 százalékkal emelkedett.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!