Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Brit egyetemeken tanuló magyar hallgatók hazai foglalkoztatását támogatja az innovációs hivatal

Gazdaság, 2017.03.17

Több mint 25 millió forinttal támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az Egyesült Királyság egyetemein tanuló magyar hallgatók hazai nyári gyakorlatát, és arra ösztönzi őket, hogy bekapcsolódjanak a hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységbe.

A hivatal pénteki közleménye szerint a június 15. és szeptember 30. közötti nyári gyakorlat 1-3 hónapos időtartamára akár 1,3 millió forint támogatás is igényelhető.

A kiírás alapján egy vállalkozás minden gyakornokra külön pályázatot nyújthat be, azonban egyszerre legfeljebb 5 gyakornok foglalkoztatására igényelhet forrást.

A vállalkozások az NKFIH honlapján regisztrálni is tudnak, az érdeklődő diákok pedig az így létrejövő adatbázisból választhatják ki a számukra vonzó gyakornoki lehetőséget.

A pályázatok értékelése egyszerűsített eljárásrendben történik, az első beadási határidő 2017. május 4.

A közlemény idézi Pálinkás Józsefet, az NKFIH elnökét, aki tavaly októberi angliai látogatásán az ott tanuló magyar egyetemistákkal találkozva is megerősítette: Magyarország hosszú távú érdeke, hogy a hallgatók hazai szakmai kötődése megmaradjon, sőt erősödjön.

A tudományos együttműködés jelenleg is intenzív a brit és magyar kutatóhelyek között. A Cambridge-i Egyetem
nanotechnológiához, élelmiszerbiztonsághoz és az egészséges társadalomhoz kapcsolódó kutatásaiban, összesen mintegy 5 millió euró keretösszeggel rendelkező projektekben tucatnyi magyar diák vesz részt - ismerteti a közlemény.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!