Csütörtöktől nyújthatók be a támogatási kérelmek az MGFÜ Energetikai tanácsadási voucher programban

Gazdaság, 2024.05.02

Megnyílt a támogatási kérelmek benyújtásának lehetősége az MGFÜ Energetikai tanácsadási voucher programra, amely mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv) biztosít lehetőséget energetikai tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, vissza nem térintendő támogatással - közölte a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség (MGFÜ) csütörtökön az MTI-vel.

A program keretében a kkv-k energiahatékonysági beruházásaikhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadást vehetnek igénybe az MGFÜ által minősített energetikai szakértőktől, valamint alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatát kérhetik a több mint 3 millió forintos maximális támogatási összeg erejéig. A támogatás a tanácsadási szolgáltatások költségének 70 százalékát fedezheti.

A nyertes pályázókra a tanácsadás eredményeként elkészült fejlesztési tervben foglaltakkal összhangban beruházás-megvalósítási kötelezettség is vonatkozik a kapott támogatás teljes összegének erejéig, amelyre a tanácsadást követően 12 hónap áll rendelkezésre.

A projekt várhatóan 150-300 vállalatnak nyújt majd segítséget, keretösszege 400 millió forint. A támogatási kérelmek benyújtásának határideje 2024. június 3-a.

Az MGFÜ Energetikai tanácsadási voucher program a GINOP Plusz keretében, a Célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása mikro-, kis- és középvállalkozások számára című projekt részeként valósul meg a Széchenyi Terv Plusz programban, az Európai Unió támogatásával - közölte az MGFÜ.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!