Davos - A német pénzügyminiszter szerint Németországnak strukturális reformokra van szüksége

Gazdaság, 2024.01.19

Németország nem Európa beteg embere, hanem egy fáradt ember, akinek egy "jó kávéra lenne szüksége" strukturális reformok formájában - jelentette ki Christian Lindner német pénzügyminiszter pénteken a davosi fórum egy panelbeszélgetésén.

Lindner szerint Németország sokkal inkább egy "fáradt ember" benyomását kelti az elmúlt évek válsága után, akinek az alacsony növekedési kilátások valószínűleg ébresztőt kell hogy jelentsenek.

A davosi fórumon a globális gazdasági növekedési kilátásokról rendezett panelbeszélgetésen tett felszólalásában a német pénzügyminiszter kifejtette, hogy a 2023-as év tapasztalatai "cselekvésre szólítanak", az idei év kihívásai között pedig a mesterséges intelligencia térnyerését és a globális gazdaság széttöredezettségének veszélyét emelte ki.

Az euróövezet legnagyobb nemzetgazdasága, Németország tavaly 0,3 százalékkal zsugorodott a makacs inflációnak, a magas energiaáraknak és a gyenge külföldi keresletnek tulajdoníthatóan. Lindner a Reuters hírügynökségnek még csütörtökön adott interjúban szerény növekedést jelzett előre az idei évre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!