Deloitte: új növekedési csúcsot döntöttek Közép-Európa technológiai cégei

Gazdaság, 2018.10.11

A közép-európai technológiai cégek növekedési átlaga a tavalyi 1127 százalékos rekordot követően idén 1290 százalékra gyorsult a Deloitte összesítése szerint; a könyvvizsgáló és tanácsadó cég csütörtökön nyilvánosságra hozott régiós rangsorát cseh cégek vezetik, az első ötvenbe két magyar cég is bekerült.

Első helyen a 3D-nyomtatással foglalkozó Prusa Research áll 17 118 százalékos forgalombővüléssel, a másodikat a tavalyi győztes, az online repülőjegy-foglalási szolgáltatást működtető Kiwi.com foglalta el 14 377 százalékos fejlődéssel. A harmadik a tavalyinál 3894 százalékkal nagyobb árbevételt elérő horvát Q Software.

A kezdő cégek számára kiírt Rising Star kategóriát az okos utcabútorokat fejlesztő horvát Include nyerte, a nagy cégeket összesítő Big5 kategória élén a cseh ZOOT online ruházati üzlet végzett. A leginnovatívabb technológiai fejlesztés díját vérmintaelemző lézeres berendezéséért a litván Brolis Semiconductor kapta. Idén társadalmi hatásuk alapján is értékelték az innovációkat, a kategória első győztese az új generációs napelemeket fejlesztő lengyel Saule Technologies.

A 19. alkalommal kiírt Deloitte Technology Fast 50 Central Europe versenybe két magyar techvállalat került be idén. A digitális alkalmazásokat fejlesztő Supercharge 740 százalékos növekedéssel a 12. helyet, a vállalatirányítási megoldásokat alkotó SmartFront 288 százalékos bővüléssel a 45. helyet szerezte meg. A Deloitte Magyarország leginnovatívabb technológiai fejlesztés különdíját az Ultinous kapta. A videoanalitika-technológiát fejlesztő cég arcfelismerő algoritmusai elsősorban kereskedelmi, biztonsági és webes alkalmazásokat támogatnak.

A közlemény szerint a Deloitte Technology Fast 50 magyarországi programvezetője kiemelte, hogy az idei lista élére már nem kizárólag új szereplők kerültek, hiszen az első ötbe ketten is bejutottak a tavalyi elitmezőnyből. Csűrös Balázs a növekedés mértéke alapján robbanásszerűnek nevezte a térség cégeinek fejlődését - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!