Egyedi magyar szoftverfejlesztési technológiát kínál az Oriana

Gazdaság, 2014.05.21

Egy gyártótól és platformtól független alkalmazásfejlesztési eszközt kínál az Oriana, amely reményeik szerint alapjaiban változtathatja meg az üzleti alkalmazások piacát, ennek segítségével árbevételük megnégyszerezését remélik három év alatt.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az általuk kifejlesztett technológiával felére csökkenthető az egyedi fejlesztések árához képest az üzleti alkalmazások létrehozásának költsége, miközben a folyamat is gyorsítható. A technológia alapja az egyedi fejlesztésű Effector alapmotor, egy folyamatosan fejlődő platform, amelyre előre programozott modulok, az úgynevezett alapsémák épülnek.

Az Oriana Kft. 2013-ban 455 millió forint árbevételt és 117 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Az idei évben a vállalat 600 millió forint árbevételt és 160 millió forint nyereséget tervez.

A már folyamatban lévő partneri együttműködéseknek és a külföldi terjeszkedésnek köszönhetően a cég 3 éven belül elérheti akár a 2 milliárd forintos árbevételt is - közölte Kovács Péter, az Oriana ügyvezető igazgatója.

Céljaik elérése érdekében bővítik értékesítői hálózatukat, amelynek kiépítése folyamatban van Csehországban, Németországban és Lengyelországban, az idén további országokban lépnek az alkalmazásfejlesztési piacra - mondta.

Tájékoztatása szerint a 2002-ben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonban lévő vállalat folyamatos fejlődése érdekében az árbevételük 15 százalékát fordítják évente innovációra és termékfejlesztésre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!