Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Gazdaság, 2024.05.07

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság (KH) és a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ), azért, hogy a két szervezet támogassa egymás munkáját a korrupció megelőzése és az integráció fejlesztése terén - közölte a KH és az NVSZ közös közleményben kedden az MTI-vel.

A megállapodásban a felek többek között konferenciák, képzések és konzultációk szervezésével erősítik az egymás közti tudásmegosztást és tapasztalatcserét, együttműködnek a Nemzeti korrupcióellenes stratégia végrehajtása során, illetve támogatják a fenntartható, a környezetvédelmi szempontokat és innovatív megoldásokat is alkalmazó közbeszerzési gyakorlat elterjesztését.

A közlemény idézte Kovács Lászlót, a Közbeszerzési Hatóság elnökét, aki elmondta, hogy az együttműködéstől egyrészt a szervezeti és személyes integritás fejlesztése terén számítanak fontos és értékes tapasztalatokra és jó gyakorlatokra, amelyeket átültethetnek a hatóság mindennapi működésébe. Másrészt a szemléletformálás, illetve a korrupciómegelőzés terén nyílik lehetőségük olyan magas szintű közös programok megvalósítására, amelyekkel tovább tudják erősíteni a szabályszerűséget, a jogkövető magatartást a közbeszerzések terén.

Tomin Szilvia, az NVSZ főigazgatója a közleményben megjegyezte, hogy az NVSZ fontosnak tartja a közigazgatási szervek integritásának fejlesztését, amelyben stratégiai partnerként tekint a hatóságra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!