Együttműködési megállapodást kötött a Sopron Bank Burgenland és a Cofidis

Gazdaság, 2017.09.22

Együttműködési megállapodást kötött a Sopron Bank Burgenland és a Cofidis, a megállapodással a Cofidis egyes személyi kölcsönei már hagyományos módon, 13 bankfiókban elérhetőek.

Az MTI-nek küldött közlemény szerint a jelentős ügyfélkörrel rendelkező Sopron Bank Burgenland dunántúli és budapesti fiókjaiban már személyes ügyintézéssel is elérhetőek a korábban elsősorban online és telefonos csatornákon forgalmazott személyi kölcsön konstrukciók.

Holló Bence, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének ügyvezetője a közlemény szerint elmondta, hogy megugrott a személyi kölcsönök iránti igény, a jegybank szeptemberi adatai szerint a 2017-es évben az új személyi kölcsön folyósítások összvolumene több mint 50 százalékkal emelkedett.

Korábbi közlés szerint a Cofidis az elmúlt 5 évben a válság ellenére is folyamatosan növelte portfólióját, ügyfélszámát és munkavállalói létszámát: míg 2012-ben 125 munkatársuk kezelte 72 ezer ügyfelük összesen mintegy 20 milliárd forintos hitelállományát, addig a dolgozók száma 2016-ra több mint duplájára, 300-ra nőtt, az ügyfélszám 100 ezer fölé emelkedett, a hitelállomány több mint háromszorosára bővült.

Az ausztriai GRAWE bankcsoporthoz tartozó Sopron Bank Burgenland 13 bankfiókjában a francia gyökerű Cofidis két terméke igényelhető. A regionális hitelintézet végzi az értékesítést, a kérelmek rögzítését és az előminősítési feladatokat. A végleges hitelbírálatot és a mögöttes banki rendszereket a Cofidis biztosítja, ahol 8 százalékos hitelkihelyezési volumen növekedést várnak a 2018-as évre, amelyhez a megállapodás is hozzájárul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!