Elemzők: még legalább egy évig maradnak a laza monetáris kondíciók

Gazdaság, 2018.06.19

Még legalább egy évig maradnak Magyarországon a jelenlegi laza monetáris kondíciók az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik 2019 közepétől számítanak lassú, fokozatos változásra.

Horváth András, a Takarékbank elemzője úgy vélte: szigorításra a jövő év közepéig nem kell számítani, akkor is először a nem-konvencionális eszközök visszavonása kezdődhet el, majd azt követheti az alapkamat lassú, fokozatos emelése 2020 közepétől. A tartósan laza magyar monetáris kondíciókat a nemzetközi környezet egyre kevésbé támogatja - fűzte hozzá.

Jobbágy Sándor, a CIB elemzője is úgy ítélte meg: a laza monetáris kondíciók normalizálása legkorábban 2019-ben kezdődhet el.

Varga Zoltán, az Equilor senior elemzője szerint "meg kell barátkozni" a 318-325 forint/eurós sávval, a hosszabb távú technikai kép alapján egyelőre nem várható, hogy tartósan vissza tudna térni a jegyzés a korábbi kereskedési tartományokba. Nem zárható ki, hogy a következő időszakban tovább gyengül a forint, akár a 330-as szintet is elérheti - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!