Elindult az Ericsson budapesti innovációs garázsának első projektje

Gazdaság, 2016.03.31

Elindult az Ericsson budapesti innovációs garázsának első projektje, amely során a sportteljesítményt mérő intelligens eszközökkel szerelnek fel egy fallabda pályát - tájékoztatott a vállalat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) közös projektjéről.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint a Smart Squash elnevezésű projektben különböző érzékelőket és adatbemeneteket telepítenek a fallabda szobába, amelyek egy felhőalapú elemző rendszer, a SmartActive SquashT intelligens fallabda környezet részeit alkotják.

A fejlesztéssel a fallabda élményének, a játékosok erőnlétének és hatékonyságának növelését, valamint az edzések szórakoztatóbbá tételét szeretnék elérni. A próba pályát a budapesti Gold Center Oktatási és Sportközpontban építik ki. Az alkalmazást más sportágak esetében is lehet majd használni - áll a tájékoztatásban.

Beskid Vilmos, az Ericsson Magyarország kutatás-fejlesztési központjának vezetője a közleményben kifejti: egy olyan integrált, felhőalapú sportanalitikai szolgáltatást fejlesztettek ki, amely valós időben tudja feldolgozni a fallabdázás során keletkező, sokrétű adatokat. A szolgáltatás segíti a játékosokat és az edzőket, ugyanakkor interaktív, játékos tevékenységgé varázsolja a sportot, akár hobbi játékosokról, esetleg profi meccsekről legyen szó - mondta.

Az Ericsson tavaly jelentette be, hogy nyitott innovációs teret, "garázst" nyit budapesti kutatás-fejlesztési központjában, ahol a mobil szolgáltatók, a vállalkozások, a fejlesztők, az egyetemek és a végfelhasználók működhetnek együtt a technológiai fejlesztéseken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!