Elkezdődött az idei BÉT Részvényfutam

Gazdaság, 2024.03.06

Elkezdődött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány iskolásoknak szóló tőzsdejátéka, a BÉT Részvényfutam - közölte a BÉT szerdán az MTI-vel.

Az ingyenes online játékra az általános iskolák 7. és 8. osztályainak diákjai, középiskolai tanulók, valamint a tanáraik és a szüleik jelentkezhetnek. A résztvevők valós részvénypiaci környezetben, valós idejű árfolyamok mellett 2 millió forint értékű virtuális tőkével kereskedve tehetik próbára a tőzsdei ismereteiket, illetve kockázatok nélkül megismerhetik a tőzsdei döntéshozatal rejtelmeit - írták.

A regisztráció már februárban elkezdődött, a megmérettetés 18 tőzsdei kereskedési napon át, vagyis március 28-ig tart, a legjobb versenyzők ajándékokat nyerhetnek. A pénzügyi ismeretek bővítését a BÉT e-Akadémia sorozata és online elérhető ismeretanyagai is segítik - tették hozzá.

A szervezők idén 9. alkalommal hirdették meg a BÉT Részvényfutamot. Tavaly csaknem 2500 diák tette próbára a tudását, a verseny során több mint 30 ezer tőzsdei megbízás jött létre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!