Emelkedik a Bank of America árfolyama a vártnál rosszabb adatok ellenére

Gazdaság, 2018.01.17

A vártnál kisebb mértékben emelkedett a Bank of America (BofA) bevétele és profitja a tavalyi negyedik negyedévben, árfolyama ennek ellenére enyhe pluszban áll a New York-i tőzsde nyitása előtti elektronikus kereskedésben.

Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja szerdán közzétett gyorsjelentésében közölte, hogy október-decemberben 2,4 milliárd dollár, részvényenként 20 cent adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 4,5 milliárd dolláros, részvényarányosan 39 centes profittal.

Más nagybankokhoz hasonlóan a decemberben elfogadott amerikai adóreform egyszeri tételként jelentős összeget, részvényenként 27 centet vitt el a BofA nyereségéből.

Az észak-karolinai Charlotte-i székhelyű bank összbevétele nagyjából 20,44 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 19,99 milliárd dollárról. A nettó kamatbevételek 11 százalékkal, 11,5 milliárd dollárra, a lakossági banki bevételek pedig 10 százalékkal, 8,95 milliárd dollárra nőttek.

A FactSet pénzügyi szolgáltató által megkérdezett elemzők ennél jobb adatokat, 21,49 milliárd dolláros bevétel mellett 45 centes nyereséget vártak a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolója szerint.

A vártnál gyengébb gyorsjelentés közzétételét követően a BofA részvénye közel 0,38 százalékos nyereségben, 31,36 dolláron állt a tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben. Az egy évvel korábbihoz képest 41,7 százalékkal nőtt a Bank of America árfolyama, nagyobb mértékben a 30 legfontosabb amerikai vállalat tőzsdei állapotát tükröző index, a Dow Jones Ipari Átlag (DJIA) 30,1 százalékához képest.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!