Ericsson-elnök: a magyar mérnökök munkája elismerésre méltó

Gazdaság, 2018.05.29

Az Ericsson elismeri a magyar kutatók és mérnökök tehetségét, a magyarországi kutatási és fejlesztési egység folyamatos bővülése az ő munkájuknak köszönhető - mondta Börje Ekholm, az Ericsson Group elnök-vezérigazgatója az Ericsson Magyarország újonnan épült budapesti székháza és fejlesztési központja, az Ericsson Ház megnyitó ünnepségén Budapesten, kedden.

Átadták az Ericsson Magyarország új budapesti székházát és fejlesztési központját Börje Ekholm kiemelte, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel kedden aláírt szándéknyilatkozatuk az oktatás, a kutatás és az innováció területén folytatott együttműködés kiterjesztésére - jól mutatja elkötelezettségüket az ország iránt.

A világon 2023-ra 30 milliárd olyan eszköz lesz, amely hozzáféréssel rendelkezik valamilyen mobilhálózathoz, s ugyanekkorra ebből több mint egymilliárd 5G-s előfizetés lesz - mutatott rá Börje Ekholm. Az új, ötödik generációs technológia, egy jobb felhasználói élményt nyújtva, át fogja alakítja a munka és a szórakozás világát - tette hozzá.

Börje Ekholm úgy fogalmazott, az új Ericsson Ház fontos szerepet játszik az 5G hálózat "valóra váltásában".

Az adatokkal kapcsolatos globális igény 18 havonta megduplázódik - hangsúlyozta a csoport elnök-vezérigazgatója utalva arra, hogy a megnövekedett keresletet csakis az 5G mobil hálózat kiépülésével lehet majd kiszolgálni.

A magyarországi tervekről az elnök-vezérigazgató elmondta, szeptemberben újabb okos megoldásokkal bővítik az új irodaházat, jövőre pedig ötven ember felvételét tervezik az analitikai részleg bővítésére.

Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója arról beszélt, hogy a beruházást négy és fél éve kezdték tervezni, az irodaházban az Ericsson három fő egysége a k+f, az üzleti terület, és a globális szolgáltatóközpont kap helyet.

A 24 ezer négyzetméteres épületet a Wing Zrt. építette fel 201 alvállalkozó bevonásával.

A fejlesztővel az Ericsson hét éves bérleti szerződést kötött - mondta Éry Gábor.

A 28 éve Magyarországon jelen lévő vállalat itteni vezérigazgatója közölte: az Ericsson Magyarország kétezer munkavállalója közül több mint 1700-an fognak dolgozni a budapesti egyetemi városrész szívében található irodaházban. Ebből 1400 dolgozó munkája közvetlenül a k+f-hez kapcsolódik, a többiek a szolgáltatás, értékesítés és üzleti területeken tevékenykednek majd.

A sajtóanyagból kiderül, az új Ericsson székház teljes beruházási költsége 56 millió euró (17,9 milliárd forint) volt. Az ingatlan építése során nagy hangsúlyt fektettek a környezettudatosságra, s ennek köszönhetően az irodaház LEED Gold minősítést nyert el. A tervezésnél és az alapanyag használatnál a fejlesztő a helyi gyártású, valamint az újrahasznosított anyagokat részesítette előnyben, továbbá energiahatékony megoldásokat választottak a vízhasználat, a világítás, az árnyékolás, valamint az üzemeltetés terén.
(MTI)

Galériánk

Átadták az Ericsson Magyarország új budapesti székházát és fejlesztési központját Átadták az Ericsson Magyarország új budapesti székházát és fejlesztési központját Átadták az Ericsson Magyarország új budapesti székházát és fejlesztési központját Átadták az Ericsson Magyarország új budapesti székházát és fejlesztési központját
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!