Fenntartható energiaipari projekteket vár az InnoEnergy

Gazdaság, 2017.08.09

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával működő InnoEnergy vállalat innovatív projekteket vár az Investment Round 2017 fenntartható energiaipari befektetési programjába.

Az InnoEnergy az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ismertette: olyan, a fenntartható energiagazdálkodást megvalósító projektek jelentkezését várják, amelyből 5 éven belül piaci termék vagy szolgáltatás válhat.

Az InnoEnergy a piacra lépési folyamatot 160 tagú európai projektpartneri hálózatával, nemzetközi piaci ismeretekkel, vevői kapcsolatrendszerrel, valamint akár 5 millió eurós befektetéssel tudja segíteni.

Az InnoEnergyn keresztül a teljes, kidolgozott és benyújtott projektköltségvetés 20-80 százaléka finanszírozható a projektben rejlő lehetőségeknek megfelelően. A befektetési programra október 23-ig lehet jelentkezni.

Az Investment Round célja a fenntarthatóságot és környezetvédelmet szem előtt tartó európai energiastratégia (SET-Plan) minél gyorsabb és hatékonyabb megvalósítása. A program 2011-es elindítása óta az InnoEnergy 170,5 millió euró befektetésével 90 termék fejlesztésében, 3 gyártóüzem felépítésében, 77 szabadalom bejelentésében és 323 szervezet összekötésében segített.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!