Fitch: a világgazdaság eddig jól viseli a politikai viharokat

Gazdaság, 2017.03.10

Eddig nem sok nyomot hagytak a legfejlettebb ipari gazdaságok teljesítményén az elmúlt évek viharos politikai változásai, az amerikai és az európai gazdaság meglepően erőteljes növekedési ütemeket ért el a tavalyi utolsó negyedévben - áll a Fitch Ratings pénteken Londonban ismertetett negyedéves világgazdasági helyzetértékelésében.

A nemzetközi hitelminősítő szerint a feldolgozószektorokban végzett legutóbbi üzleti bizalmi felmérések további szinkronizált javulási folyamatot jeleznek, ami arra vall, hogy a fejlett ipari térség növekedési lendülete 2017 elején is kitartott.

A Fitch londoni elemzői közölték, hogy mindezek alapján javították a magasan fejlett gazdasági erőcentrumok növekedésére szóló előrejelzésüket. A cég a tavalyi 1,6 százalék után az idén 1,9 százalékos, jövőre 2 százalékos átlagos növekedést vár az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Japán és az euróövezet alkotta fejlett ipari csoportban. A hitelminősítő a 2017-re és a 2018-ra szóló prognózisokat 0,1, illetve 0,2 százalékponttal javította a novemberben összeállított előző globális prognózisához képest.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!