Hét havi mélyponton az áprilisi amerikai külkereskedelmi deficit

Gazdaság, 2018.06.06

A várt növekedés helyett, hét havi mélypontra csökkent áprilisban az Egyesült Államok külkereskedelmi deficitje a rekordnagyságú export és az import csökkenése miatt a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis szerdai jelentése szerint.

Áprilisban a javak és szolgáltatások exportja az előző havihoz képest 0,3 százalékkal, rekordösszegre, 211,2 milliárd dollárra emelkedett. Ezen belül a javak exportja 0,3 milliárd dollárral, 141,2 milliárd dollárra emelkedett, a szolgáltatásoké pedig 0,3 százalékkal, 70,0 milliárd dollárra.

A javak és szoláltatások importja áprilisban 0,2 százalékkal csökkent az előző havihoz képest, 257,4 milliárd dollárra. A javak importja 0,7 milliárd dollárral, 209,5 milliárd dollárra csökkent, a szolgáltatások importja 0,3 milliárd dollárral, 47,9 milliárd dollárra emelkedett.

Az Egyesült Államok külkereskedelmi deficitje áprilisban 46,2 milliárd dollárra csökkent a márciusi 47,2 milliárd dollárról. A piac nagyobb, 49 milliárd dolláros deficitet várt áprilisra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!