HUMDA Zöld Életre Valók roadshow indul Debrecenben

Gazdaság, 2024.03.07

Debrecenben csütörtökön indul a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók elnevezésű komplex e-mobilitási roadshowja. A Kossuth téren március 7-10. között várják az érdeklődőket - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Közleményük szerint az országszerte számos helyszínre ellátogató, mindenhol négy napig állomásozó Zöld Életre Valók roadshow célja, hogy a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi élet részévé tegye és előmozdítsa a zöld átállást, mivel a zöld energia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt.

A HUMDA Zöld Életre Valók országos e-mobilitási és technológiai roadshow küldetése az ismeretterjesztés a hidrogén-technológiáról, az energiatárolásról és az elektromos járművekről, azok előnyeiről, működéséről, illetve környezeti vonatkozásairól - fogalmaz a közlemény megjegyezve, az országjáráson a nagyközönség közterületi installációkkal és ingyenes aktivitásokkal találkozhat majd az év első felében.

Hozzáteszik: a technológiai bemutatók mellett az érdeklődők gokartszlalomban tehetik próbára tudásukat, a Road Safety parkban a közlekedésbiztonsággal ismerkedhet az egész család, illetve elektromos busz és e-autó kiállítás is várja a látogatókat, de e-rollereket is ki lehet próbálni. Egy VR-szemüvegen pedig számos, a zöld mobilitáshoz kapcsolódó virtuális kiállítást lehet megnézni, az energiatárolási megoldások iránt érdeklődők pedig egy interaktív falon találhatnak meg minden lényeges információt a korszerű technológiákról.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!