IKT-konferencia – Pálinkás: az NKFIH feladat orientált pályázatokat vár el az innovációs forrásokért

Gazdaság, 2015.06.18

Feladat és nem pénz orientált pályázatokat vár a kutatás-fejlesztés és innovációs források felhasználására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) - mondta Pálinkás József, a hivatal elnöke az Információs Társadalom Parlamentje rendezvényen csütörtökön, Budapesten.

Hozzátette: a kutatási, fejlesztési és innovációs (K+F+I) projekteknek összhangban kell lenniük a gazdasági stratégiával és elvárás, hogy olyan eredményeket produkáljanak, amelyeket a magyar gazdaság közvetlenül használhat, valamint a nemzetközi versenyben is megállják helyüket.

A K+F+I programokban jelentős szerepet kapnak az infokommunikációs technológiák, amelynek fejlődése kihat valamennyi ágazat bővülésére. A fejlesztések alapvető célja a magyar gazdaság versenyképességének növelése a jólét megteremtéséhez - fejtette ki Pálinkás József.

Emlékeztetett, hogy a 2014-2020-as uniós ciklusban mintegy 1300 milliárd forint áll rendelkezésre, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) 750 milliárd forint fordítható kutatás-fejlesztésre és innovációra. A program első felhívásából 270 milliárd forintot különítettek el erre a célra, az első pályázatokat már júliustól kiírják - mondta az elnök.

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) első felhívásból 13 milliárd, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap forrásaiból pedig 29 milliárd forintra írnak ki K+F+I pályázatot - közölte Pálinkás József.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!