IMF: kedvezők Magyarország középtávú kilátásai, de kockázatok is vannak

Gazdaság, 2017.03.09

Kedvezőnek tartja a magyar gazdaság középtávú kilátásait, de a kockázatokra is felhívja a figyelmet a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországon tárgyaló delegációja, amely  záró nyilatkozatát csütörtökön tette közzé a valutaalap honlapján.

Megállapították, hogy az idén a magyar gazdaság mintegy 3 százalékkal növekedhet, a foglalkoztatottság tovább bővül, a bérek és a nyersanyagok árának emelkedésével pedig fokozaton felpörög az infláció.

A kockázatok közé sorolták például az euróövezet gazdasági fellendülésének gyengülését, a világkereskedelem lassulását, vagy az amerikai és az euróövezeti monetáris politika normalizálását.

A delegáció február 23. és március 8. között tárgyalt Budapesten, az IMF Alapokmányának IV. cikkelye alapján rendes éves felülvizsgálatot végzett.

"Magyarország gazdasági ereje lehetőséget ad egy növekedésbarát fiskális konszolidációra" - mutattak rá az IMF szakértői, akik a költségvetés egyenlegének javítását, valamint további strukturális reformok végrehajtását javasolták a kormánynak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!