Indulás: repülőjegyek bécsi indulással

Gazdaság, 2017.11.30

Az olcsó repülőjegy Bécs repülőteréről történő indulás alkalmával is igen keresett megoldásnak számít. Ma már teljesen természetes, ha nem a Budapest Airport az indulás helyszíne, hanem a határhoz viszonylag közel elhelyezkedő Bécset választjuk e célból.

Bécs A repülővel történő utazás egyébként minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban. Ugyan sokan kedvelik a saját autót az úti cél megközelítéséhez, de számos távoli helyszín esetében ez az opció szinte teljesen ki van zárva. A repülőjegy árak rendkívül kedvezőek, s bécsi indulással akár még többet is sikerülhet megspórolni.

Autóval vagy repülővel?

Utazásszervezés során ez az örök kérdés szokott felmerülni. A tapasztalatok szerint sokkal biztonságosabb a repülés az autóval történő közlekedésnél, de még mindig sokan tartanak attól, hogy több kilométer magasan repüljenek. Ennek ellenére tény, hogy a világ másik felét, vagy a tengerentúlt kizárólag repülővel érdemes megközelíteni. Az online repülőjegy foglalás gyors és egyszerű módot kínál arra, hogy áttekinthessük a számunkra aktuális időpontokban induló járatokat, és a kiválasztottra jegyet is vásárolhassunk.

Olcsó repülőjegy Bécs repülőteréről

Ma már nem teljesen magától értetődő, hogy budapesti indulást válasszunk, hiszen több hazai reptérről is indulnak személyszállításra alkalmas járatok. Akár a bécsi indulás mellett is letehetjük a voksot, ráadásul ezzel akár pénzt is spórolhatunk. Az olcsó repülőjegy Bécs esetében is elérhető, ám mindenképpen számoljunk a város megközelítésének módjával is. Ha a nyugati országrészben élünk, akkor szinte magától értetődő, hogy Bécs közelebb van, mint Budapest. Az ország távoli szegletéből nem feltétlen éri meg néhány ezer forintos takarékoskodás érdekében egészen Bécsig autózni a felszállást megcélozva. Ha viszont gond nélkül elérhetjük az osztrák fővárost, akkor megéri mellette letenni a voksot az indulás kapcsán.

A hagyományos légitársaságok ajánlatai is megfizethetőek

A köztudatban az a kép él, hogy a fapados járatok klasszisokkal olcsóbbak, mint a hagyományos légitársaságok ajánlatai. De vajon valóban így van ez? Kétségtelen, hogy néha meglepően alacsony árakkal találkozhatunk, de sokkal több múlik azon, mennyivel az indulás előtt foglalunk repjegyet. A statravel.hu szerint az olcsó repülőjegy Bécs repteréről általában a felszállás napját megelőzően másfél hónappal érhető el a leggyakrabban. Az indulás dátumához közeledve rendszerint emelkednek az árak, így ha tehetjük, gondolkodjunk és tervezzünk előre. Ha mégsem tehetjük meg, hogy pontos indulási dátummal rendelkezünk már hónapokkal korábban, akkor érdemes majd a járatokkal variálni. Az éjszakai járatok általában olcsóbbak, de a hét közepén is kedvezőbb áron szállhatunk fel, mint például pénteken.

Városnézések és adventi vásárok

S hogy milyen céllal utazunk a hideg hónapokban a legszívesebben? Az európai városnézések ekkortájt nagy népszerűségnek örvendenek, de a több fővárosban is megtekinthető, páratlan látványt és hangulatot nyújtó adventi vásárok is gyakori célpontnak számítanak. Ezeken felül természetesen munka céljából is sokan választják a repülős utazást. Az olcsó repülőjegy Bécs repteréről lehetővé teszi, hogy spóroljunk, és akár átszállás nélkül oldhassuk meg az úti cél elérését. Főként a távoli helyszínek kapcsán lehet fontos szempont, hogy közvetlen járattal utazhassunk, s az ilyenek gyakran Budapestet kihagyva közlekednek, de rendszerint Bécset mégis útba ejtik. A megfelelő járatválasztással tehát saját kényelmünk érdekében is sokat tehetünk.

(X)
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!