Insura.hu: több mint 100 ezer tulajdonos válthat még szerződést a lakásbiztosítási kampány utolsó tíz napjában

Gazdaság, 2024.03.22

A márciusi lakásbiztosítási kampány utolsó tíz napjában várhatóan még több mint 100 ezer lakástulajdonos vált szerződést az Insura.hu biztosításközvetítő szerint, így a kampány végére összesen 250-300 ezer lakásbiztosítást fognak módosítani vagy lecserélni az ügyfelek.

A biztosításközvetítő pénteki közleményében jelezte: adataik szerint az ügyfelek több mint 90 százaléka találhat az eddiginél kedvezőbb feltételű biztosítást.

Az Insura.hu közvetítésével márciusban megkötött lakásbiztosítási szerződések átlagos díja 39 800 forint volt, csaknem 20 százalékkal alacsonyabb a tavaly közvetített szerződések átlagdíjánál. A szerződések 26 százaléka került ki a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások közül.

A biztosításközvetítő arra számít, hogy a kampány legaktívabb időszaka a jövő hét első négy napja lesz. A lecserélni kívánt szerződések felmondásainak legkésőbb április 2-án, kedden éjfélig be is kell érkezniük a meglévő biztosítókhoz.

Az aktívan tájékozódó ügyfelek számára lehetőség nyílt arra, hogy a meglévő fedezet szinten tartása mellett is 15-20 százalékkal alacsonyabb díj mellett köthessenek lakásbiztosítást - közölték.

A rendelkezésre álló adatok alapján az Insura.hu úgy látja, hogy a jelenlegi magyarországi 72 százalékos biztosítottsági arány a kampány végére körülbelül 1 százalékponttal fog emelkedni. A kampány előtt a lakásbiztosítási szerződések mintegy 80 százaléka négy piaci szereplő kezében koncentrálódott, ez az arány várhatóan nem fog érezhetően megváltozni - írták.

Az Insura független biztosításközvetítő 675 biztosításközvetítő partnerén keresztül 17 biztosító termékeit értékesíti. A társaság online összehasonlító kalkulátorok üzemeltetése mellett mára országos lefedettségűvé tette személyes közvetítői hálózatát is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!