Irodát nyitott Budapesten egy lengyel utazásszervező

Gazdaság, 2024.04.02

Megnyitotta első budapesti irodáját a lengyel Itaka magyarországi leányvállalata - közölte az utazásszervező cég kedden az MTI-vel.

A társaság a piaci igényekkel indokolta a terjeszkedést, Magyarországon ugyanis a közlemény szerint még mindig népszerű a hagyományos foglalás. Magyarországi tevékenységük 2022 elején kezdődött, de mostanáig csak online foglalásokkal, call centeren és partnerhálózatok keresztül szolgálták ki az ügyfeleket.

Számítanak a piac bővülésére is, hiszen az előfoglalási adatok alapján a tavalyinál sokkal jobban alakult a nyári ajánlatok értékesítése, és a szakemberek szerint akár csúcsot is dönthetnek idén a külföldi utazások.

A legnépszerűbb úti cél Törökország, de Görögország, Spanyolország, Olaszország és az utóbbi időben Albánia is népszerű a magyarok körében, akik általában a szállást, idegenvezetést és kirándulási lehetőségeket is tartalmazó ajánlatokat keresik - írták.

Az Itaka az igények alapján arra számít, hogy a harmadik legnagyobb utazásszervezővé válhat belföldön. A társaság tavaly már mintegy 8 milliárd forint bevétellel zárt a közlemény szerint, 2022-ben a beszámolója adatai alapján még alig 150 millió forinttal, és körülbelül ugyanekkora veszteséggel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!