Ismét közös nemzetközi szemináriumot rendez Budapesten az Európai Jogi Akadémia és a GVH

Gazdaság, 2024.04.11

Ismét közös nemzetközi szemináriumot rendez Budapesten a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a nemzetközi színtér egyik legismertebb, több mint 30 éves jogi továbbképzési intézménye, az Európai Jogi Akadémia - közölte a GVH csütörtökön az MTI-vel.

A kétnapos képzés fókuszában az erőfölénnyel való visszaéléssel összefüggő versenyjogi aktualitások és nemzetközi tapasztalatok állnak.

A képzés résztvevői - a GVH és uniós társhatóságainak munkatársai, ügyvédek, jogtanácsosok - nemzetközi jogi szakértők és uniós tisztviselők segítségével workshopokon, valamint közös feladatokon keresztül mélyítik el a versenyjogi tudásukat.

A németországi székhelyű Európai Jogi Akadémia (Europäische Rechtsakademie, ERA) egy európai továbbképző intézmény, amely a jogalkalmazók számára gyakorlati szakmai képzést nyújt az uniós jog területén, és fórumot biztosít a tapasztalatcseréhez. Ezt a célt a jog számos területét feldolgozó kurzusok, konferenciák és szemináriumok szervezésével, valamint kiadványok kiadásával éri el.

A GVH a csaknem három és fél évtizedes története során széleskörű, az uniós jog közvetlen alkalmazása miatt is, mélyen gyökerező nemzetközi kapcsolatrendszert épített ki. Mindez hozzájárul a GVH munkatársainak folyamatos képzéséhez is. Ennek részeként a GVH, az ERA-val együttműködve, 2023 után már második alkalommal szervezett nemzetközi tudásmegosztó oktatóprogramot, Budapesten - olvasható a GVH közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!