Ismét rekordszintet ért el a BÉT Részvényfutam

Gazdaság, 2024.04.08

Mintegy 2400 versenyzővel elérte a tavalyi részvételi csúcsot a BÉT Részvényfutam, a 4 héten át tartó megmérettetés csaknem 40 ezer tőzsdei megbízással zárult - közölte a Pénziránytű Alapítvány az MTI-vel hétfőn.

A tanulók versenyét a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola versenyzője nyerte 28,77 százalékos hozammal, a tanárokét a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium oktatója 8,9 százalékkal. A legnépszerűbb részvény az OTP Bank, az AutoWallis és a 4iG volt - írták.

A szervezők díjazták a legtöbb diákot mentoráló tanárokat, a legjobban teljesítő szülőket, valamint a Pénziránytű iskolahálózat legaktívabb oktatási intézményeit is. A megmérettetés jó alkalom a tudás és a kockázatvállaló képesség felmérésére, egyúttal a pénzügyi nevelés legfontosabb magyarországi kezdeményezése, amely öngondoskodásra és megtakarításra is nevel - tették hozzá.

A közlemény szerint a tőzsdejátékot a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány kilencedik alkalommal rendezte meg márciusban.

A versenyre középiskolások, az általános iskolák 7. és 8. osztályos diákjai, valamint a szüleik és a tanáraik nevezhettek. A résztvevők a BÉT 21 prémium kategóriás részvényével kereskedhettek valós időben, valós árfolyamokkal, de kockázatmentesen, 2 millió forint virtuális tőkekerettel - olvasható a Pénziránytű Alapítvány honlapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!