Ismét IKT Exportakadémiát rendez a Magyar Nemzeti Kereskedőház

Gazdaság, 2017.11.22

Novemberben és decemberben ismét - immár második alkalommal - megszervezi a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) az infokommunikációs vállalkozások igényeihez igazodó IKT (infokommunikációs) Exportakadémiát.

Az MNKH tájékoztatása szerint a kétszer kétnapos tréning fókuszában a nemzetközi marketing, a kormány által tavaly elfogadott digitális exportfejlesztési stratégia lehetőségei, a kockázati tőkebevonás, illetve a külpiaci humán erőforrás menedzsment témái állnak.

Az ágazatspacifikus képzési program folytatását a jelentős piaci igényekkel és az ágazat által elért nemzetgazdasági eredményekkel indokolják. A közlemény szerint az IT és IKT szektor a hazai GDP mintegy 10 százalékát adja, az iparág exportja 2010 és 2016 között közel duplájára nőtt, tavaly meghaladta az 1000 milliárd forintot, mely a teljes szolgáltatási export 15 százalékát jelenti.

A tréningen elismert trénerek, sikeres exportőrök, állami és szakmai szervezetek képviselői tartanak előadásokat, amelyek keretében a résztvevők átfogó tájékoztatást kapnak piackutatásról, forrásbevonási és pályázati lehetőségekről, marketingeszközök hatékony felhasználásáról, a sikeres külpiaci és üzleti stratégia kialakításáról. A közlemény szerint a tréning épít az MNKH Exportakadémia tréningsorozatának eredményeire, amelyet eddig több, mint 300 cégvezető végzett el.

Az előadásokat követően az MNKH lehetőséget biztosít a személyes mentorálásra az iparági és külpiaci szakértőkkel, a képzés végeztével a résztvevő vállalkozók cégre szabott külpiacra lépési-, üzleti-, és marketing stratégiát készíthetnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!